200203 Prismas månads- och årsmöte på Eldsbodahuset i Hallstahammar

”klicka på bilderna för att se dem större”

Så var det dags för Prismas årsmöte, med 18 st närvarande Prisma-medlemmar.

Först hade Prismas styrelse möte med de sista förberedelserna innan årsmötet…

Ordförande Seppo hälsade alla välkomna till årsmötet…

…det välplanerade mötet avlöpte snabbt och effektivt.

När årsmötet var avslutat, var det dags för kvällens gäst: Fotograf Jan Gustafsson. Janne berättade engagerat om sitt långa och intressanta arbetsliv inom fotografin, i 44 år har han varit verksam. Han började sin karriär som porträttfotograf och hade under många år Ateljé Wigård. Sedan har det blivit alla tänkbara former av fotografi: Industrifoto, arkitektur, bostadsfotografering, produktfotografering i studio. För Jan har också matfotografering varit ett stort intresse. Vilket har resulterat i medverkan i flera böcker om mat, bl.a. i boken ”Matresa i Västmanland” tillsammans med förre landshövdingen Mats Svegfors, för vilken de tilldelades Måltidsakademins 1:a pris.

Det har under åren också blivit några utställningar: Fria teman, Globen Stockholm, Art Gallery Quirinius i Köping, Grönsöö slott, Ängsö slott, Västerås Konstmuseum…

Bland Jannes uppdragsgivare finns: ABB, Ericsson, Ica förlaget, Westinghouse, Västerås Stad, Länsstyrelsen, Region Västmanland, Svenska Unilever, Ica Sverige, Byggföretag, reklambyråer, tidningar, m.fl.

Janne har även undervisat i fotografi och bildanalys.

Här kommer några bilder från Jannes bildspel…

Janne visade sedan ett fint bildspel med många otroligt fina bilder som uppskattades av de närvarande Prismamedlemmarna.

Seppo överlämnade Riksförbundet Svensk Fotografis Årsbok och en Prisma till Janne som tack för att han ville komma till Prisma och dela med sig av de erfarenheter han samlat på sig under en lång karriär som fotograf.

Särskilt stort tack Janne, från mig Sören, för att du kom till oss på Prisma och ett varmt tack för alla trevliga och roliga stunder vi har haft, då vi har samarbetat under våra yrkesaktiva år.

En tanke om “200203 Prismas månads- och årsmöte på Eldsbodahuset i Hallstahammar”

Kommentarer är stängda.