Årets första månadsmöte

Seppo bjöd på bilder från sin resa i Georgien i somras. Trevliga bilder och en massa kunskap. Allt ifrån besök i Stalins hemstad och museum till överdådiga luncher, spektakulär modern arkitektur till vin- och brandyprovning på lantliga vingårdar.

Vi fick Riksförbundet Svensk Fotografis årsbok. Alla medlemmar kommer få ett ex med anledning av vårt förbunds 70-års jubileum. De som inte var med i måndags får den vid ett senare tillfälle. Vi borde kunna skärpa oss att skicka in bilder till ”vår” årsbok. De som tidigare blivit publicerade där vittnade om att det är kul att se sin bild och namn i tryckt bok.

Vi spånade kring förslaget att höstens Prismautställning skulle kunna vara en gemensam utställning om och kring ett antal utvalda föreningar (i Hallstahammars kommun) och dess verksamhet. Ett antal berättande bilder om varje förening. Gå ihop i små medlemsgrupperingar, väja ut intressanta föreningar, besöka, fotografera och ställa ut till hösten. En bra träning i kollektionsfotografering, fota ihop med någon annan prismait och därmed utveckla både sitt egna kunnande och bildsyn.

Utifrån kommunens Kultur- och fritidsguide spånade/röstade vi fram ett antal intressanta föreningar. Flertalet medlemmar tyckte det kan bli en kul och annorlunda uppgift. Upp till var och en att nu först kolla hur de första utvalda föreningars verksamhet verkar vara. Hemsidor mm kan ge indikationer och det är en verksam förening eller ej. Mer om detta nästa möte.
Lasse P

 

En tanke om “Årets första månadsmöte”

Kommentarer är stängda.