Caroline Odd

På måndag den 17:e oktober kl 18:30 får vi fint besök av fotografen Caroline Odd som kommer och visar bilder och berättar om sitt fotograferande.

Om Caroline Odd, ODDphoto

Caroline Odd är fotografen som utöver fotografering har lång yrkesbakgrund inom HR, och senare även utbildade sig inom informationsdesign. Hon har varit egenföretagare sen 2013 och varit verksam som fotograf, jobbat med inredning, med kommunikation och marknadsföring. Nu jobbar hon som fotograf och som rekryteringskonsult.

Caroline började fotografera som väldigt ung och berättar att hon alltid haft en stor passion för bilder, för bildbudskap, att fånga ögonblick, främst vad gäller porträtt. ”Det är fascinerande hur pyttesmå förändringar i blick, ansiktsuttryck, kroppshållning, riktning mm kan ge så otroligt olika känsla i en bild” säger hon.

Stillbilder har alltid intresserat mig” säger Caroline. ”Det är något med att frysa ett ögonblick, stanna upp, fånga något speciellt. För att minnas stunden vid ett senare tillfälle, för att delge någon annan eller för att förmedla något i ett specifikt sammanhang.”

Hon menar att de flesta tycker om att ha bilder på sig själva. Men att många tycker det är obekvämt att bli fotograferade. ”Varför är det obekvämt, man behöver ju inte prestera något? Jag gillar att försöka få någon att bli bekväm. För det är ju de naturliga, avslappnade bilderna som blir de bästa.” säger Caroline. Om detta har hon gjort en onlineutbildning i samarbete med företaget Moderskeppet.

Caroline berättar att hon älskar när en person som hon har porträtterat säger ”Jag är så nöjd. Jag brukar alltid känna mig så obekväm, men denna gång kändes det lättsamt och jag älskar bilderna.”

”Då blir jag så glad. Och det händer ganska ofta. Det är mitt alltid mitt mål. Att kunna leverera riktigt fina bilder och att personen själv är riktigt nöjd”,
säger Caroline.