Månadsmöte Prisma 180115, mötesvärd Ann-Britt Gustafsson

Seppo hälsade alla varmt välkomna till årets första månadsmöte. En ny blivande medlem Anders Persson hälsades särskilt välkommen. Seppo påminde om att den 5 februari är det dags för Årsmöte. Kallelse kommer att skickas ut inom de närmaste dagarna.

Vidare informerade Seppo om att:

Det finns planer på att Bildgruppen Prisma gör en gemensam utställning i Eldsbodahuset under Konst- och Kulturrundan. Det är öppet för alla medlemmar att delta med sina alster. Vi får inte sälja våra alster under Konst-och Kulturrundan när vi ställer ut i föreningens regi. De medlemmar som deltar i föreningens utställning förväntas också att medverka under utställningsdagarna. Mer info kommer under våra kommande möten och i samband med Årsmötet/månadsmötet den 5 februari.

Den 26 mars kommer vi att vi ha en fotoutflykt. T.ex. till Slagådra.

Styrelsen har också beslutat att köpa in en dataprojektor med bra upplösning och bra färgåtergivning.

Ansvariga för måndagsmötena. Seppo efterlyste intresserade för att ansvara för kommande möten. Sören tar ansvar för den 22 januari (Tankar kring layout/annons mm). Eva-Lena tar ansvar för den 29/1. Den 5/2 har vi årsmöte då får vi också besök av Chrille Tibba. Då har också inlämning till tävlingen med titeln ”Stilleben”. Påsiktsbilder, maxstorlek A4. Måndagen den 12/2 ansvarar Lasse P. Den 19/2 ansvarar Holger Metzler och den 26/2 ansvarar Stefan Lithén.

På lördag den 20 januari är det sista chansen att få se den pågående utställning på Naturfotografiska i Hallstahammar.

Om någon medlem vill sända in till RIFOs tävling så står Prisma för anmälningsavgift och porto. (Kontakta Roger Pistol)

Vinnare på klubbtävlingar ska läggas in på vår hemsida. De som har vunnit ska maila sina bilder till Sören som lägger bilderna på hemsidan. Sörens mail soren@tefo.se

2017 års klubbmästare Ann-Britt Gustafsson berättade väldigt intressant om vad vi bör tänka på när det gäller bildkomposition.

Ann-Britt Gustafsson berättade väldigt intressant om vad vi bör tänka på när det gäller bildkomposition bl.a. tog hon upp litet om gyllene snittet, optiska mittpunkten, skärpedjup, horisontlinjen, perspektiv, format, linjer, färg, symmetri-asymmetri, läsriktning. Vi kom också in litet på bildanalys

Tack Ann-Britt!

Som avslutning på mötet så visade Holger Meltzer snygga bilder från sin resa till Namibia.

Hälsningar Sören.